Kennissessie ‘Als werk en persoonlijke waarden niet (meer) samen gaan’

24-04-2023 | Medewerkers in dienst bij de Rijksoverheid kunnen principiële bezwaren hebben tegen het werk dat ze geacht worden te doen. Tijdens deze kennissessie nemen we je mee in de route die je zou kunnen doorlopen om dergelijke situaties aan te kaarten.


24 april 2023 van 14.00 tot 16.30 uur

(Locatie: centraal in Utrecht, nabij een NS-station)

Gastsprekers zullen o.a. zijn:

Thomas Huttinga, voormalig beleidsmedewerker Nareis bij de IND

Achtergrondinformatie:

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/ambtenaar-ind-neemt-ontslag-vanwege-maatregel-over-gezinshereniging-beleid-is-niet-op-basis-van-wettelijke-grond/

Principiële keuzen

Medewerkers in dienst bij de Rijksoverheid kunnen principiële bezwaren hebben tegen het werk dat ze geacht worden te doen. Thomas Huttinga heeft dit aan den lijve ondervonden. Hij constateerde dat zijn uitvoeringsorganisatie de IND uitvoering ging geven aan een politieke keuze zonder dat hier een gedegen wettelijke grond voor aanwezig was. Hij besloot hierop zijn ontslag in te dienen bij de IND.

De tegenspraakroute

Tijdens deze kennissessie zal Thomas ons meenemen in de route die hij heeft doorlopen om deze situatie aan te kaarten. Naast zijn persoonlijke zoektocht en overwegingen is er ook aandacht voor de rol die de organisatie en collega’s speelden in dit proces. Thomas zal ook suggesties en ideeën delen, waarmee de positie van ambtenaren in deze situaties kan worden versterkt.

Schrijf je nu in voor de kennissessie

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan onze kennissessie op maandagmiddag 24 april 2023.
Tijdens de sessie is er veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het bespreken van dilemma’s.
Tevens is er ruimte om na te denken over suggesties en ideeën om de noodzakelijke ruimte voor ambtenaren om tegen te kunnen en mogen spreken, te vergroten.

De uitnodiging staat open voor alle onderdelen van de rijksdienst. Meld je snel aan, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt (maximaal 15).

Inschrijven voor de kennissessie kan door een mailtje te sturen naar: onder vermelding van je naam, e-mail en telefoonnummer, functie en onderdeel rijksdienst.
Na aanmelding ontvang je van ons meer informatie over de locatie.